MHP'den 'HAYIR' Toplantısı

MHP Referandum’da ‘Hayır’ istiyor…

 

MHP Sultangazi Nota 2 Salonu’nda  ‘Referandum Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi.  Düzenlenen toplantıya, konuşmacı olarak MHP 2. Bölge Milletvekili Ümit Şafak katıldı. Programa ayrıca MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Bingöl ile yönetim kurulu üyeleri, MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Aytekin Çalışkan ile yönetim kurulu üyeleri, MHP İl Bşk. Yrd. Niyazi Paksoy, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’den Muhtarlar, Yerel Medya Mensupları, Partililer ve vatandaşlar katıldılar.

 

Konferans şeklinde yapılan toplantıda konuşan Ümit Şafak, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu ve referandumda ‘Hayır’ oyu verilmesini istedi. Ümit Şafak konuşmasında şunları dile getirdi:

 

“Anayasa taslağı mecliste mecliste görüşülürken, taslağı hazırlayanlar bile meclis koltuklarında uyuyordu.  AKP hükümeti mecliste uyuduğu gibi bu paket ile de vatandaşları uyutmaya çalışıyor.

 

2002 yılında 57. hükümet görevi teslim ettiğinde ülkede neredeyse sıfır terör vardı. Ama başbakan terör ile kürt sorununu bir birine karıştırdı. Bu ülkede 2 milyon kürt-türk evliliği var. Toplamda yaklaşık 8 milyon vatandaş eder. Bizim bir sorunumuz yoktu ki! AKP hükümeti bu aileleri de zor durumda bıraktı.

 

Bu Anayasa değişikliğinin ilerleyen günlerde 4 hedefi var.  Birincisi etnik kimlik;  Anayasaya sokulmak isteniyor. İkincisi dil hedefi; hangi ülkede çift dil ile resmi işler yürüyor. 2 dili getirirsen insanlar hastanede, postanede,  tapuda kendi dilleri ile evrak ve hizmet isteyecekler. Bu Milli Birlik ve Beraberlik projesi değil.  Üçüncüsü idari hedef; esnek bir Federasyon’a gidiyor. Dördüncüsü, Kuzey Irak ve Güney Doğu’yu içine alan bir kürt devletinin kurulmasına zemin hazırlamak.

 

Anayasa değişikliğinin arasına tatlandırıcı da konulmuş. 12 Eylül darbecilerini yargılayacağız diyerek ülkücülere mesaj verilmeye çalışılıyor. Ama kimsenin yargılanmayacağını herkes biliyor. Biz MHP olarak 12 Eylül'de ki referandumda Hayır oyu verceğiz."