Nesilden Nesile Projesi'nde Sezon Finali

50. Yıl Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sultangazililer daha sonra Panorama 1453 Müzesini gezdi ve Boğaz turuna katıldılar.

Sultangazi Belediyesi’nin 2 yıldır düzenlediği ve kuşaklar arasında köprü kurmayı amaçlayan “Nesilden Nesile” projesinin dönem finali yapıldı.


50. Yıl Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sultangazililer Panorama 1453 Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra Boğaz Turu’na katılarak İstanbul’un tarihi yerlerini görme imkanı buldular.


Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; kültürel ve tarihi miraslarımızın yaşatılmasını sağlayan projeye toplumun her kesiminden vatandaşın katıldığını söyledi. Kültürel değerlerin yarınlara aktarılmasını sağlayan proje ile kuşaklar arası köprüler kurulduğunu ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:


“Nesilden Nesile projesi kapsamında uzman psikolog ve sosyologlar eşliğinde seminerler düzenledik.  Bu projede yaşlılarımız tecrübelerini gençlerimizle paylaştı.


Gençlerimiz merak ettikleri konularda yaşlılarımızın bilgi ve birikimlerinden faydalandı.  Gençlerimiz yol haritalarında büyük bir kazanım elde ettiler. Yaşlılarımızın da yalnızlık hissetmemeleri,  kendilerini dünyadan soyutlamamaları açısından projenin iki yönlü faydasını gördük.”