Nikah Salonu'nda Fotoğraf Çekmek Serbest

Vatandaştan gelen yoğun istek üzerine fotoğraf ve video çekim işinin ihalesinden vazgeçildi.

 

Diğer belediyelerde olduğu gibi Gaziosmanpaşa Belediyesi Nikâh Salonu’nda da fotoğraf ve video çekim işi, ihale yoluyla firmalara kiralanıyordu. Nikâh sahipleri de, fotoğraf ve video çektirmek istediklerinde ihaleyi alan firmalarla anlaşıyordu. Nikâh sahipleriyle ihaleyi alan firmalar arasında zaman zaman da sıkıntılar yaşanıyordu.

 

Vatandaşın memnuniyeti daha önemli

Vatandaştan gelen yoğun istek üzerine Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu yıl ihale yapmama kararı aldı. Fotoğraf ve video çekimi ihalesinden gelecek kira gelirinden de vazgeçen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, vatandaşın memnuniyetinin daha önemli olduğunu ve bu yüzden de ihale yapmama kararı aldıklarını söyledi. Bu kararın ardından nikâh sahipleri, istedikleri şekilde kendileri ya da anlaştıkları kişilere çekim yaptırabiliyor.

 

Çekim serbest

Geçtiğimiz hafta başlatılan bu uygulama, vatandaş tarafından da memnuniyetle karşılandı. Hem nikâh sahipleri hem de yakınları, hiçbir engelleme olmadan istedikleri firmalarla anlaşarak fotoğraf ve video çekimi yaptırabildikleri için mutlu olduklarını söyleyerek Başkan Dr. Erhan Erol’a teşekkür etti. Nikâh sahipleri, salonda baskı makinesi bulundurulmamasının ve davetlilere satış yaptırılmamasının da ayrıca güzel bir uygulama olduğunu belirtti.