Sarıgöllüler'den Belediyeye Dilekçe!

Sarıgöllüler Suat Alkan ile görüştü...
Mahalle sakinleri adına, kentsel dönüşüm projesi ve Sarıgöl Mahallesi'nin geleceği hakkında kendilerine bilgi verilmesi amacıyla toplanan dilekçeler, belediye yetkililerine verildi. mahalle sakinleri yaptıkları basın açıklamasında "Yıllardır dedelerimizin, babalarımızın, bugün de bizlerin yaşadığı Mahallemizden göçe- sürgüne mi zorlanıyoruz ? Mahallemize dönük Belediye ve TOKİ aracılığıyla çeşitli çalışmalar yapılmakta. Bu çalışmalar bugüne kadar kamuoyuna ve bizlere 'sizin için iyi olacak' sözleriyle anlatıldı. Yazılı ve sözlü olarak, yapılmak istenenin ne olduğunu sorup bilgi almak isteyince, cevap verilmedi. Yasal olarak vatandaşa verilmesi zaruri bilgiler bile bizden saklandı..

Bu nasıl bir iyi düşünme, nasıl bir açıklık, nasıl bir demokratlık anlayamadık... 22 Ekim'de mahallemizin fermanı planlar ortaya çıktı. Dostlarımız sayesinde öğrendik ve hemen itiraz dilekçelerimizi yazdık. Mahallemizi ve bizleri yok sayan fermana değil, bizi insan yerine koyan lokmana / dermana ihtiyacımız var" dediler.


Dilekçe verildikten sonra Başkan Yardımcısı Suat Alkan, gruptan bir heyet ile görüştü.  Suat Alkan, mahalle temsilcilerinin sıkıntılarını dinleyerek, mağdur edilmeyeceklerini söyledi.