Silivri'de Karpuz Festivali...

Tonlarca karpuzun ücretsiz olarak dağıtıldığı festivalde, Kadıköylüler gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla; yoğurt, domates, börek ve ata sporumuz güreşlerin ardından Silivri karpuzunun da festivalini gerçekleştirdi. 25 Ağustos Cumartesi Günü ilki düzenlenen Silivri Belediyesi Karpuz Festivali’nde en iyi karpuz yarışından dans gösterilerine, konserlerden karpuz yeme yarışına kadar birçok etkinlik yer aldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivalde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Değerli hemşerilerin 1. Karpuz festivaline hoş geldiniz şeref verdiniz. Festivalimiz hayırlı olsun. Silivri’mizde bu düzenlediğimiz 4. festival oluyor. 51. yıldır Yoğurt Festivali yapılıyor, Domates Festivali de neredeyse 30 yıllık. Börek festivalini yapıyoruz, şimdi de Karpuz Festivalini düzenledik. Dikkat ederseniz hepsi tarım ile ilgili. Yoğurduyla, karpuzuyla domatesiyle Silivri’mizin ne kadar büyük bir tarım potansiyeli olduğunu daha çok vurgulama ihtiyacı duyduk" dedi.