Somali Yardım Konvoyu Yola çıktı

Sultangazi Belediyesi Van’da yaşanan depremin ardından bölgeye yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Afrika’da yaşanan insanlık dramına da sessiz kalmadı.

 

Kuraklığın pençesinde kıvranan Somali’ye beklenen yardım için  ilk koşan ülke Türkiye oldu. Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlar Somali için yardım kampanyaları düzenlerken, Sultangazililer’de Somali’ye yardım elini uzattı.

 

Sultangazi Belediyesi; Van’da yaşanan depremin ardından bölgeye yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Afrika’da yaşanan insanlık dramına da sessiz kalmadı. Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği Somali’ye yardım kampanyasında 8 farklı üründen oluşan 163 ton kuru gıda malzemesi toplandı.

 

8 tır dolusu yardım malzemesi Sultançiftliği Merkez Camisi önünde düzenlenen törenin ardından Somali’ye gönderildi. Yardım konvoyunun uğurlama törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Somali’ye 8 tır dolusu gıda gönderiyoruz”

Yardım Konvoyu uğurlama töreninde bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Van’da yaşanan deprem için tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu söyledi. Depremin ilk gününden itibaren Sultangazililerin yardım için seferber olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, “Sultangazili hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan 6 tır dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Bölgeye yardımlarımız aralıksız sürecek” dedi.

 

Somali’ye gönderilen yardım konvoyuna toplanan malzemelerin Van depreminden önce hazırlandığına dikkat çeken Başkan Altunay şunları söyledi:

 

“Somali’ye yardım kampanyası özellikle Ramazan ayında yoğunlaşarak devam etti. Toplanan yardım malzemelerini Somali’ye göndermek üzereyken Van’da deprem yaşandı. Bizde Somali’ye yardım kampanyasını dondurarak, Van’a yönelik yardım kampanyasını başlattık. Hazırlanan 6 tır dolusu yardımı deprem bölgesine gönderdik. Şimdi ise Somali’ye gönderilmek üzere bize emanet edilen 8 tır dolusu yardım malzemesini yerine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

“Sultangazi'ye 3 Köy Kardeş Oldu”

Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi’nin  Van’da yaşanan depremin ardından tüm imkanlarını seferber ederek depremzedelere yardım etmek ve onlarla manevi kardeşlik köprüleri kurmak amacıyla “Kardeş Köy” projesinin hayata geçirildiğini söyledi. 

 

“Sultangazi 15 mahalleden kurulu bir ilçe. Van’daki 3 kardeş köyümüzle daha büyük bir aile olduk” diyen Başkan Altunay,  “Kardeş köy projesi ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatarak acılarını bir nebze olsun hafifletmek istiyoruz” dedi.

Törenin ardından yardım malzemelerini taşıyan 8 tır Kızılay yetkililerine teslim edildi. Dualar eşliğinde yola çıkan yardım malzemeleri; Mersin’e oradan gemilere yüklenerek Somali’ye doğru gönderilecek.