Sultangazi Tarım İlçe Denetimde...

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tatlı, unlu mamuller ve dondurma tüketiminin artması üzerine İlçe Müdürlüğümüz tarafından halkımızın yoğun olarak tükettiği bu ürünleri üreten işletmelere denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde İlçe müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlisi Mühendisler tarafından ilçemizde üretim yapan 37 pastane kontrol edilmiş ve bu pastanelerden 6 numune alınmıştır.

                Denetimler sırasında genel hijyen esasları, üretimde kullanılan malzemelerin durumu, üretim personelinin hijyen esaslarına uygun hareket edip etmediği gibi hususlar dikkate alınarak, uygun olmayan durumlar için gerekli müdahaleler yapılmıştır.

                Denetimlerde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa uygun üretim yapmayan işletmelere idari yaptırım uygulanırken, ürünlerin Türk Gıda Kodeksine uygunluğunu tespit amacıyla numune alınmıştır.

Halkımızın tükettiği besinlerin hijyen esaslarına ve yasalara uygun şekilde üretilmesini sağlamak için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir.