Sultangazide Yaran Gecesi

Geceye Sultangazi Belediye Başkanı Sayın Cahit ALTUNAY, İstanbul 2. Bölge Milletvekili Sayın A.Baha Ögütgen, Sultangazi Emniyet Müdürü Zafer AĞIRKAYA, Çankırı Platform Başkanı Vahap YARTAŞ, Maruf Spor Kulübü Başkan V. Hüseyin ÜNVER, Çankırıspor taraftarlar derneği Başkanı Müsellim KOCA, Ilgaz Spor Başkanı Arif ŞENGÜL, ve köy dernek yöneticileri ve yaran meclislerinin katılımı ile icra edildi.

Gecenin organize edilmesine vesile olan Sultangazi Çankırılılar Dernek Başkanı Sayın Özcan ÇAM geceye katılanlara ve Çankırı Ahi Yaran Meclisine şükranlarını sundu. Belediye Başkanı Cahit ALTUNAY  ise yaptığı konuşmada, "biz Yaran Meclisini öğrenmek  ve uygulamak için Ahi Yaran Meclisini buraya davet ettik, katılımlarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ahi Yaran Meclisi Dernek Başkanı Ahmet ABSARILIOĞLU’ da "bizler nerede bir Çankırılı yaşıyorsa, orada kendi memleketlerini Kültürünü taşımayı ve bu Kültürü dünyaya tanıtmayı kendimize görev bildik. Bizleri buraya davet edenlere ve misafirperverliklerinden ötürü  tüm organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederim" dedi.  [Haber18.com]