YALI SU TEMİZ ÇIKTI

Abdullah Acar  yaptığı açıklamada, Sultangazi İlçe Sağlık Gurup Başkanlığına bayii listesinin verildiğini, satış noktalarında su numunelerinin alındığını belirterek; “Yapılan test ve analizler neticesinde, gıda kodeksine ve tüm verilere uygunluğu test edilmiştir. 2012 yılı raporunda bulunan 114 firma arasında Yalı Su bulunmamaktadır, yani suyumuz temiz çıkmıştır" dedi.

13 yıldır faaliyet gösteren bir firma olarak, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin fabrikamızdan numuneler alarak tekrar teste tabi tutulmuştur. Ekteki raporlarda da görüldüğü gibi tüm testlerden uygun çıkmıştır. Bu sonuçlara göre Yalı Su kendisini tahlillerle aklamıştır diyerek,  müşterilerin Yalı Su'yu tercih ederken daha huzurlu olmaları gerektiğini ifade etti.

Yalı Su Şirketinin 13 yıldan beri ticari ahlak içerisinde, halkın sağlığını tehlikeye sokacak her türlü girişimden kaçınarak hizmet verdiğini ifade eden Abdullah Acar, “Yaşanan süreçte Yalı Su ve bizler mağdur edildik. Biz sonuçlar beklenmeden idam edildik. Biz raporlarla kendimizi akladık. Bakanlığın açıkladığı ilk beş isimdeki listede biz vardık. Ama var oluş şeklimiz yanlıştı. Çünkü Bakanlık ifşa etmeden bir yöntem ve sıralama hatası yaptı. Bir tesisin su numunesinde her hangi bir arıza veya uygunsuzluk tespit edildiğinde o tesis önce bir yazı ile uyarılır. Ve uyarıldıktan sonraki bir hafta içerisinde bir numune ile ilgili müracaat beklenir.  Bize hiçbir şekilde bir uyarı yapılmadan Yalı Su olarak basına ifşa edildik.

Basın yaşanan bu olayda firmaları ve insanları yanlış yargılamıştır. Çünkü zehirli su, insan ve hayvan dışkısından bahsedilerek yayınlar yapıldı. Yalı Suyun bahsi geçen ithamlarla ilgili hiçbir zaman ilgisi olmamıştır. Fakat basın bunu yanlış bahsetmiştir.  Maalesef raporlar incelenmeden basın "Zehirli, hayvan ve insan dışkısı vardır" yönünde yayınlar yaptı. Yalı Su olarak mevcut tahlillerimiz, önceki tahlillerimiz ve basında yargılandığımız tahlil sonuçları da elimizde mevcuttur. Biz firma olarak yanlış yargılandık ve kamuoyunda yanlış lanse edildik. Maalesef infaz edildik. Suçumuz bu olmamalıydı. Biz öldürülmemeliydik.

Yalı Su 13 yıllık serüveni boyunca iyi ve sağlıklı üretim yaptı. Ne olursa olsun yaşananlar bizleri yıpratmadı. Raporlar bizleri akladı. Yalı Su efsanesi geri döndü. Ve doğruluğunu ispatladı. Aynı şevkle daha da hırslanarak sektörde hizmet etmeye devam edeceğiz.

Biz bundan sonra isim değişikliği gibi bir yol izlemeyeceğiz. Eğer bugün marka değişimine gidersek bahsi geçen suçları kabul etmiş sayılırız. Biz bugüne kadar halkın sağlığını tehlikeye sokacak hiçbir adım içerisinde yer almadık.

Ticari anlamda çok büyük kayıplar yaşadık ama bilinen bir gerçek var: Yalı Su geçmişten bugüne daima temizdi. Biz gerekirse insanların evine kadar giderek" Bizler sizi bu güne kadar zehirlemedik" diyerek kendimizi anlatmaya çalışacağız ifadesini kullandı.

  .