Eyüplü Öğrenciler Mostar Köprüsü Gezdi
Eyüplü Öğrenciler Mostar Köprüsü Gezdi
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte Srebrenitsa soykırımının 21. yılı kapsamında Srebrenitsa şehitlerini anma törenine katılan Eyüplü öğrenciler, Bosna Hersek'in tarihi mekanlarını görmek, Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürel mirasını tanımak amacıyla gezilerine devam ediyorlar. Bu kapsamda öğrenciler Mostar Köprüsü'nü ziyaret etti.
Eyüplü öğrenciler, Başkanı Remzi Aydın ile birlikte Mostar Köprüsü'nü dolaştılar. Köprünün önünde biraraya gelerek fotoğraf çektiren ve Mostar Köprüsü'nün tarihiyle ilgili bilgi alan öğrenciler; “Eyüp Sultan Gençliği burada Bosna'nın yanında", "Unutmayacağız", "Sayın Cumhurbaşkanım Gençlik İzinizde", "Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a teşekkür ederiz" yazılı pankart açtılar.
MEDENİYET VE GÖNÜL COĞRAFYALARIMIZI GEZİP GÖRÜYORLAR
Öğrencilerle birlikte Bosna Hersek'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Aydın, öğrencilerin bu gezi sayesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürel mirasını tanıdıklarını ve Srebrenitsa soykırımının izlerini yakından gördüklerini anlattı. Gençlere sahip çıkan belediye olduklarını ifade eden Başkan Remzi Aydın, önümüzdeki yıllarda da bu gezilerin devam edeceğini dile getirdi. Eyüp Belediye Başkanı Aydın, "Öğrencilerimiz, medeniyet ve gönül coğrafyalarımızı gezip görerek, ufuklarını ve vizyonlarını geliştirsinler. Gençler, geçmişleriyle övünüp gelecekleriyle daha emin baksınlar. Kendilerine güvenen Müslüman Türk genci olarak yaşamlarına devam ettirip geleceklerine sahip çıksınlar." diye konuştu.
Balkanlar'ın birçok ülkesinde TİKA aracılığıyla Osmanlı eserlerinin ihya edildiğini ifade eden Başkan Aydın, köprüler, hanlar, hamamlar gibi birçok eser restore edilerek bugün kullanıma açıldığını gördüğünü kaydetti. Bu sayede tarihsel bağların da yeniden canlandığını aktardı. Öğrencilerle birlikte Osmanlı'nın kültürel miraslarından Mostar Köprüsü'nün önünde hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Remzi Aydın, "Daha önce Bosna -Hersek'e geldiğimde Köprüden atlayanı görmemiştim. Bugün atlayanı da gördüm. Heyecanlandım." dedi.
Orijinali Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilen Mostar Köprüsü'nde geleneğin devamı olarak köprüden atlayan gençleri gören öğrenciler de, heyecanlı dakikalar yaşadıklarını belirtti. Öğrenciler Bosna - Hersek'te bulunmaktan mutluluk duyduklarını, kültürel değerleri ve mirası görerek öğrendiklerini söyledi.
Osmanlı yadigarı olan orjinal köprü 9 Kasım 1993 yılında Boşnak – Hırvat Savaşı sırasında Hırvat güçleri tarafından yıkılıncaya dek 427 yıl kullanıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.