Özel Gaziosmanpaşa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin Özel Misafirleri.
Özel Gaziosmanpaşa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin Özel Misafirleri.
İstanbul Ampute Futbol Takımı oyuncuları Özel Gaziosmanpaşa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin misafiri oldu.
Gaziosmanpaşa Sağlık'ta konu: Spor ve engelli sporcular.
İstanbul Ampute Futbol Takımı oyuncuları ve ünlü basketbol hocası Recep Türkoğlu Özel Gaziosmanpaşa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin misafiri oldu. Söyleşi için liseye gelen sporcu ve spor adamları öğrencilere hayata farklı açıdan bakmaları konusunda ufuk açıcı konuşmalar yaptılar.
Söyleşinin ilk konuğu ünlü basketbol hocası Recep Türkoğlu oldu. 38 yıl önce Bayrampaşa'ya ve bölgeye basketbolu ilk kez getiren isim. Türkoğlu "1976 yılında Bayrampaşa Şehit Kamil İlkokulu'na ilk kez basketbol topu getirerek bu işe başladık. Burada takım kurduk. Çok sayıda sporcu yetiştirdik. Semih Erdem 3. sınıfta burada basketbola başladı. Şu an Milli Takım'da bulunan Nilay Yiğit, Hülya Çoklar gibi isimler okulumuzdan çıktı. Hidayet Türkoğlu'da bizim okuldan esinlenerek basketbolcu oldu" dedi.
Türkoğlu gençlere spor yapmayı önerdi. spor yapan insanın beynin daha iyi çalıştığını ama planlı olarak desrste çalışmaları gerektiğini ifade etti.
Söyleşi daha sonra İstanbul Ampute Futbol Takımı oyuncuları Coşkun Turan, Kaptan Coşkun ve takımın hocası Remzi Özcan ile devam etti.
İlk sözü alan takımın hocası Remzi Özcan "Futbola 16 yaşında ampute futbol takımında kaleci olarak başladım. Ampute takımda kaleci olmak için bir elin sakat olması gerekiyor. Futbolcu olmak için bir bacağın sakat olması gerekiyor. Futbol bizi hayata bağladı. Çevrenizde bizim gibi sakat arkadaşlar varsa bize yönlendirin, bizde onları spora yönlendirelim." dedi.
Coşkun Turan ise "1991 yılında tren kazasında bir ayağımı kaybettim. 16 yaşında sakat kaldım ama yeni bir hayata başladım. Sakat kalmadan önce sokak aralarında çok top oynuyordum. Hatta kaza olduğu yıl Gaziosmanpaşa seçmelerine girecektim, kısmet değilmiş. Ampute nedir bilmiyordum, sakat kalınca öğrendim. Hayata küsmüyoruz, futbol bizi hayata bağlıyor" dedi.
Kaptan Coşkun ise "Üç yaşında trafik kazası sonucu bacağımı kaybettim. İlk okulda bir rekorum var. Öğretmen tahtaya kaldırıp tek ayak üzerine durma cezası veriyordu. Bu konuda rekor bende idi. sınıfta beni geçen olmadı. 2010 yılında ampute futbol ile tanıştım. Takıma bu sene transfer oldum" dedi.
Engelli sporcular, engelliler için hazırlanmış bazı şeylere normal insanların engel olmasından dolayı ulaşmakta güçlük çektiklerini, engelli asansörüne kendilerinden önce sağlamları bindiğini, körler için yapılan sarı çizgilere ve engelli rampalarına araç parkı yapıldığını söylediler. Ve öğrencilerden böyle durumlarla karşılatıklarında o insanları kibarca uyarmalarını istediler.
Kendilerine acınmasını istemeyen engelliler, sadece küçük desteklerde bulunmalarının daha doğru olacağını ifade ettiler. Ve öğrenciler ve herkesi ampute futbol maçı izlemeye davet ettiler.
Program sonunda programı organize eden Okul Müdürü Salih Sağlam ve Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Enis Ademoğlu, katılımcılara plaket ve çiçek takdim ettiler.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.