Boşanmaların yüzde 90'ı sanal evliliklerden kaynaklanıyor
Boşanmaların yüzde 90'ı sanal evliliklerden kaynaklanıyor
Yalnızlığına sanal dünyadan eş arayanların girişimleri hüsranla sonuçlanıyor. Psikiyatrist Kerem Doksat, bu evliliklerin yüzde 90ının boşanmayla sonuçlandığını açıklıyor.
Yalnızlık korkusu gençleri sanal evliliklere yöneltiyor. İnternette hızla çoğalan evlendirme siteleri sayesinde birleşen yürekler ise Psikiyatrist Prof. Dr. Kerem Doksat’a göre ‘göz açıp kapayana dek’ birbirinden soğuyor. Boşanmayla sonuçlanıyor.
TÜİK verilerine göre, 2012 yılında 123 bin 325, 2013’te 125 bin 305, 2014’te ise 130 bin 913 kişi boşandı. 126 bin 732 kişi başlıca boşanma nedeni olarak şiddetli geçimsizliği gösterdi.
PALDIR KÜLDÜR EVLENİYORLAR
Sanal evliliklere dikkat çeken Doksat, “Sosyal medya evlilikleri çok yaygın. İnsanlar internette tanıdıkları kişilerle tanımadan dünya evine giriyor. Sonra da ‘Hayalimdeki bu değil’ diyorlar” dedi.
Yalnız insanların talepleri nedeniyle evlendirme sitelerinin de arttığını vurgulayan Doksat şöyle konuştu:
“İnternette evlendirme siteleri hızla yayılıyor. Kimse bunun önünü kesemiyor. Yalnızlık korkusu kişileri bu siteye yönlendiriyor. Çok tanımadan paldır küldür evleniyorlar. Saçına gözüne göre evlenmeye kararı alıyorlar.”
Sanal dünyadan arkadaş bulanların karşısındakini tanımadan evlendiğini söyleyen Doksat, “Hemen canım cicim oluyorlar. Hızlı yapılan evlilikler çok çabuk bitiyor” dedi.
YETİŞEMİYORUZ
Ünlü psikiyatrist her gün onlarca kişi ayrılmak için kapısını çaldığını belirterek, “İnanın yetişemiyoruz. İnternet vasıtasıyla yapılan evliliklerin 90’ı boşanmayla sonuçlanıyor” bilgisini verdi.
MAHREMİYET KALMADI
TV’lerdeki evlenme programlarını eleştiren Kerem Doksat, “Açıyorlar bir perde adaylar beğenirse tamam. Bu da kişinin huyu suyu da değil, evi arabası önemli. Evlilik mahremiyet de ortadan kalkmaya başladı. Aynı tavır evlendirme sitelerinde de yaşanıyor” dedi.
YALNIZLARIN TERCİHİ
İnternet vasıtasıyla kendisine eş arayanların ortak özellikleri ise ailesinden ayrı yaşayan, sosyal hayatı çok gelişmemiş gençler olmaları.
FATMA EREN - BUGÜN GAZETESİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.