Gaziosmanpaşa Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Faaliyet Raporu Onaylandı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Nisan Ayı Gündemi...
Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı ikinci oturumunda yer alan gündem maddeleri şöyle oldu.
- Bazı okul alanları ile ilgili olarak ilkokul ve ortaöğretimler arasında imar değişikliğine gidildi.
- Sarıgöl Mahallesi'nde 1452 ada, 34 parselde 74 metrekare alan Trafo konulması amacıyla 25 yıllığına TEDAŞ'a devredildi.
- Yenidoğan Ordu Caddesi'nde belediyeye ait taşınmazın zemin katı 1 yıllığına bedelsiz olarak Sakatlar Derneği'ne tahsisi konusunda başkanlığa yetki verildi.
- Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki alındığı, bu çerçevede çalışmalar yapmak, GOPAŞ ile protokol imzalama yetkisi başkanlığa verildi.
- Uluslararası alanda başarılı olan Gaziosmanpaşalı 18 sporcu ve antrenöre başarılarına göre 5.000 TL ile 20.000 TL arasında ödül verildi.
- Mevlana Mahallesi 3535 ada, 13 parsel, Karayolları Mahallesi 3299 ada, 1-2-3-4-5-6 parseller, 3300 ada, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 parseller, 3301 ada, 3-4-7-8 parseller ve 3302 ada 2-3 parsellerde yer alan toplam 30.827 metrekare arsa, 1.800 TL metkare fiyatı ve 55489.428 TL bedelle İller Bankasına satışı, dveren temlik ve tescili konusunda başkanlığa ve encümene yetki verildi.
Arsa satışı ile ilgili konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Neriman Karsavuran "Belediye borcunu parayla değil, elindekileri satarak ödüyor. Büyükşehir'e de borcumuza karşılık arsa verdik. İller Bankasına borcumuz yoksa, kredi kullanmadıysak bu arsayı neden satıyoruz. Dursun biz kullanalım" dedi.
Başkan Yardımcısı Yılmaz Özkan verdiği cevapta "Geçmişte İller Bankası ile bir protokol yaptık ama kredi kullanmadık. Bu arsayı İller Bankasına satmamızdaki amaç, arsa üzerinde TOKİ'nin de hissesi var. Bu nedenle TOKİ dışında bir şey geliştirmemiz mümkün değildi. Hem bu arsayı satarak borçlanmaktan ve 10 milyon faiz ödemekten kurtulmuş oluyoruz. Elde edilen gelirde Gaziosmanpaşalıların hizmetinde kullanılacak" dedi.
Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç ise "İlçede onlarca kamulaştırma yapıldı. Bunlar görülmüyor. Sadece Sarıgöl'de kamulaştırma adına 10 Milyon TL ödendi. Kamulaştırmalar sonucu Gaziosmanpaşa daha yaşanabilir hale geliyor. Oraya şimdi yeni yaşam alanları kuruluyor" dedi.
FAALİYET RAPORU HAKKINDA GÖRÜŞMELERE GEÇİLDİ.
Gaziosmanpaşa Belediyesi 2012 Yılı İdari Faaliyet Raporu üzerinde partiler ve şahıslar adına söz alındı.
CHP adına konuşan Mehmet Polat "2012 yılında Gaziosmanpaşalılar istediği hizmeti alamadılar. Eğitimde sorunlar devam ediyor. İlçede öğretmen evi yok. Trafik sorunu bitmedi. Kadın sığınma evi yok, sorunlar çok. İlçede arsalar satıldıkça okul ve sağlık alanı yapacak yerde kalmıyor. Sonra parklara bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm riskli alanlar dolayısı ile müteahhit iş yapamıyor, ihtiyacı olan dairesini satamıyor" dedi.
CHP Meclis Üyesi Neriman Karsavuran ise "Gaziosmanpaşa'da sosyal yardım ve çalışmalar sosyal belediyecilik adına güzel şeyler. Kentsel dönüşümde sitelerde oluşan yeşil alanları diğer vatandaşlar kullanamıyor. Belediyenin iştiraki GOPAŞ'ın sermayesi 21 Milyon'dan 4.5 Milyona düşmüş durumda. TTK'ya göre münfesit durumda. Bu durumda olan bir firmaya Kentsel Dönüşüm işi nasıl yaptırılıyor" dedi.
Başkan Yardımcısı Yılmaz Özkan GOPAŞ ile ilgili olarak söz alarak "TTK'nın 376. maddesine göre şirketin Genel Kurulu yapıldı. Bu genel kurulda gerekli önlemler alındı" dedi.
CHP Meclis Üyesi Mehmet Yüceer ise "İstanbul çarpık yapılan yatırımlar dolayısı ile yaşanmaz hale gelmektedir. İlerleyen yıllarda 30 milyonu bulacak olan İstanbul yönetilemez hale gelecektir. Artık yatırımların İstanbul'a değil, Anadolu'ya yapılması gerekmektedir. Gaziosmanpaşa'da şu anda ortalama emsal 1.30 civarında ve 4-5 katlı binalardan oluşmaktadır. Emsal 2.5 olunca, her şey iki katına çıkacaktır. Bundan dolayı altyapı, yollar yetersiz kalacaktır" dedi.
Daha sonra kısa bir söz alan Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Şatıroğlu "Meclis gündemi ağırlıkla GOPAŞ ve Kentsel dönüşüm üzerine geçti. Gaziosmanpaşa'da çok fazla sorun kalmamış olması memnuniyet verici" dedi.
CHP Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir ise "Parti olarak geçmiş 4 yılda Gaziosmanpaşa'nın gelişimine önemli katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Bugün Karayolları Mahallesi'nde parka karakol yapmak bir zihniyeti ortaya koyma adına önemlidir" dedi.
En son konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, sorulara cevaplar verdi. Başkan Erol'un konuşmasından başlıklar şöyle oldu:
- İller Bankasına satılacak olan yer şu anda hiç bir şekilde kullanılamıyor. Orda TOKi'nin hissesi var. Böyle mülkiyetli bir yerde hiç bir belediye proje geliştiremez.
- Popülist belediyecilik yapmadık. 9 yıl emek vererek Kentsel Dönüşüm'de en önde olan ilçe olduk.
- İlçemizde 2004 yılında 18 bin kişiye 1 doktor düşüyordu. Bugün 4 bin kişiye 1 doktor düşüyor. Sınıflar 60'ar kişilikti, şimdi 40'lı rakamlara düşürdük. Bir çok yeni okul yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Son 9 yılda suç oranı yüzde 50 düştü.
- Artık boğazda orda burada imtiyazlı sosyal tesislere halkımız gidemiyordu. İlçede öğretmenevi değil de, herkesin gidebileceği sosyal tesisler yapılacak.
- Eskiden kim nerede ne iş yapıyor belli değildi; biz şeffaf bir şekilde çalışıyoruz.
- GOPAŞ'ın yaptığı iş danışmanlık işidir. Mali Tablolarında sıkıntı olabilir. Vatandaşla anlaşma noktasında muhatap belediyedir.
- Önümüze sağlam proje getirmeyen müteahhitlerle anlaşmayız. Kaçıp gitme durumları olmayacak. Yaptıkları işin yüzde 10 fazlasını satarak iş yapacaklar. Yani inşaatın yüzde 30'unu yaptıysa, yüzde 40'ını satabilecekler.
- Gaziosmanpaşa'da alanı büyük tutmamızdaki neden, makro planları daha iyi yapabilmek içindir.
- Şu anda 400 hektarda kentsel dönüşüm başlatıyoruz. Fakat bunun dışında 100 hektarlık bir alanda da vatandaşlarımızı "bizim yerlerimizi de yapın" diyor.
- Gaziosmanpaşa'da şu anda bitişik nizamdan dolayı emsal 3.5'u buluyor. Biz bunu daha aşağı 2.5'a çekiyoruz.
- Geçmiş dönemlerden kalan otopark borcundan dolayı İBB'ye arsa verdik. Borç birikmiş, daha önce itememişler, bizim zamanımızda istediler. Fakat arsaya İBB stat yaparak ilçenin kullanımına verecek.
- Eyüp Üç Şehitler, İslambey üstünde bulunan gecekonduların olduğu 40 dönümlük alanda dönüşüm yapılacak. 15 dönümü park olacak. Sitelerin içindeki yeşil alanların dışında olacak.
- İstanbul'da trafik sorununu ancak toplu ulaşım araçları ile çözeriz. Birde hareket eden araçtan çok park eden araçlar bu soruna neden oluyor.
- Kadın sığınma evimiz var. Bunu bir gün size gezdirelim.
- Kentsel dönüşümde çalışanlar o mahalleden olacak. Ustalar, tesisatçılar, güvenlikçiler mahalleden alınması noktasında şartlarımız olacak. İş bitince bu çalışanların dörtte biri sitelerde çalışmaya devam edecek.
- Belediyeler bazen diğer kurumların taleplerini de karşılar. Araç gereç gibi. Karakol yapılması gerekiyorsa, bir anlayış yerleşene kadar bu yapılar yapılır.
Bu bir www.gophaber.com Özel haberidir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.