Sultangazi'de 2. Geleneksel Kuymak Festivali
Sultangazi'de 2. Geleneksel Kuymak Festivali
Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Trabzonlular Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 2. Geleneksel Kuymak Festivali’nin açılış töreni Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un katılımıyla gerçekleşti.
Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor.
Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Trabzonlular Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 2. Geleneksel Kuymak Festivali’nin açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, BBP Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yasin Kul, Sultangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Ayhan Hafızoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Yöresel tanıtım günlerimize güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Geleneklerimizi yaşatmaya, örf ve adetlerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayı yaparken her zaman Sultangazililerin çok güçlü desteğini hissettik. Bugün de vermiş olduğunuz destek için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sultangazi’de 5 yılın sonuna geliyoruz. Güzel ve başarılı hizmetler yaptığımızı ifade edebilirim. Bu çalışmaları yaparken her zaman Sultangazililerin desteğini hissettik. Ekibimizle birlikte güzel hizmetler yaptık. Bu işleri yaparken tek başınıza değilsiniz. Önünüzde yanınızda sağınızda solunuzda sizi destekleyen güçlü bir ekibiniz varsa güzel işlere her zaman imza atarsınız. Geldiğimiz tarih itibariyle kültür merkezleri ve hizmet tesislerinden oluşan 24 tane binanın inşaatını bitirmişiz. Eski Habipler’deki Özdemir Bayraktar Kültür Merkezimiz, Uğur Mumcu Mahallemizdeki Şehit Şerife Bacı Kültür Merkezimiz, İsmetpaşa’daki Nene Hatun Kültür Merkezimiz, Malkoçoğlu’nda çok dar bir alanda çok güzel bir iş ortaya koyduğumuz Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezimiz, 50. Yıl’da yakında hizmet vermeye başlayacak Cemil Meriç’in adını vereceğimiz kültür merkezimiz, Esentepe’de Sezai Karakoç Kültür Merkezimizi inşa ettik. Şehrin her yerine dokunmaya çalışıyoruz. Bakın Zübeyde Hanım Mahallemize havuzuyla, kadın spor merkeziyle, çok amaçlı salonuyla, aile sağlığı merkeziyle çok güzel bir kültür merkezi inşa ediyoruz. D Caddesi’nde yerin 3 kat altında 350 araçlık bir kapalı otopark inşa ediyoruz. Yine üzerinde bir aile sağlığı merkezi ve yeşil alan da bulunacak. Velhasıl bir sürü iş var. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu dönemde bu işlerin çok zor olduğunu bilmeliyiz.
İBB sorumluluğunda olan ve bazıları bizim yetki ve sorumluluğumuzda olan 57 cadde ve sokakta ışıklandırma çalışmalarını yaptık. Işık demek huzur ve güvenlik demek. Bu huzurun Sultangazi’de hakim olması için elbirliğiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Yaptıkları hizmetleri kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, şunları söyledi:
“İlk geldiğimizde şehri adil, dürüst ve başarılı bir şekilde yöneteceğiz diye karar verdik. Bakın ambulans ihalelerini iptal ettik. Geri dönüşüm araçlarındaki ihaleleri iptal ettik. Bunların hepsini kiralamadık satın aldık. İş makinalarının kiralama ihalesini iptal ettik ve bunları da satın aldık. Greyderlerimiz ve dozerlerimiz artık sizin. Dolayısıyla yolda bu araçları gördüğünüz zaman kendi malınız gibi bakın. Çünkü onlar artık sizin. Şehrin en büyük çöp toplama ihalesini iptal ederek, 54 tane aracımızı Sultangazi’nin mülkü haline getirmiş olduk. 2021 sonu itibariyle Sultangazi Belediyesi, çöp toplama ihalesi yapmayan, 2022 model araçlarıyla halkına hizmet eden bir yapıya bürünmüş oldu. 26 tane yeni otobüs satın aldık. Bu otobüslerle de gezi ve benzeri ihalelerimizi de iptal ettik. İhale yapmamamız demek bu paranın sizin cebinizde kalması demektir. Artık bu otobüslerle kültür gezilerimizi, servislerimizi, cenaze taşıma hizmetlerimizi herhangi bir ihale yapmadan gerçekleştireceğiz. Bu ve benzeri hizmetlerimizi öz kaynaklarımızla yapıyoruz.”
“Bu 5 yıl içerisinde Sultangazi Belediyesi’ne 221 bin metrekare mülk kazandırmışız”
Sultangazi Belediyesi’ne yeni mülkler kazandırdıklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, şöyle konuştu:
“30 Eylül 2023 itibariyle bu kadar inşaat, altyapı problemleri, satın almalarla ilgili çalışmaları yaparken tek bir özel banka ya da kamu bankasından tek bir kuruş kredi kullanmadık. Tek bir kuruş faiz ödemeden bütün bu operasyonları yürüttük. Yani bu para Sultangazililerin cebinde kalmış oluyor. Bu işin kolay olmadığını hepiniz bilin. Belediye Meclisimizde farklı farklı yerlerde siyaset yapan arkadaşlar eskiden yapılmıyor diyorlardı ama şimdi yapıldığını gördüler. Bu sefer de dediler ki; “Yapılıyor ama gayrimenkul satılarak yapılıyor. Sultangazi çok büyük bir gayrimenkul zengini belediye, dolasıyla yer satarak, mülk satarak bu işleri gerçekleştiriyor dediler.” Ben de; “Elhamdülillah artık yaptığımızı kabul ediyorsunuz ama bir kulp bulmaya çalışıyorsunuz. Bir bakın bakalım 30 Eylül 2023 itibariyle Sultangazi Belediyesi ne kadar mülk satmış?” dedim. 30 Eylül itibariyle Sultangazi Belediyesi gider olarak 3 milyar 200 milyon TL’lik bir harcama yapmış. Bu tarih itibariyle Sultangazi Belediyesi sadece 38 milyon TL’lik mülk satmış. Yani devede kulak diyeceğimiz bir gayrimenkul satışı yapmış. Dolayısıyla gayrimenkul satarak devam etmiyoruz. Zaten gayrimenkul zengini bir ilçe değiliz. Ama bu 5 yıl içerisinde Sultangazi Belediyesi’ne 221 bin metrekare mülk kazandırmışız. Artı 75. Yıl Mahalllesi’nde devlet hazinesine bir mülk kazandırdık. Böylece 1 milyar 750 milyon TL’yi hazineye gelir kaydedecek bir mülk ortaya çıkarmışız. Sadece kendi alanımızda değil, devletin her kademesinde çok iyi bir yönetim sergilemeye çalışıyoruz. Peki mülk satılmaz mı? Elbette ihtiyaçsa satılır.
“Bu şehrin çocuklarına en güzel hizmeti vermemiz lazım”
Sultangazi’nin artık dışa açılması lazım. Yerli veya yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir iş yapmamız lazım. Sultangazi’ye ufuk vermemiz, kısır ve yerel bir siyasetçi gibi düşünmememiz gerekiyor. Bu şehrin çocuklarının çok daha güzel bir şeye ihtiyacı var. Bu şehrin çocuklarına en güzelini vermemiz lazım. Sultanşehir’de yaşıyoruz diye gönülden söylemelerini sağlamamız lazım. İşte bunun için projeler hazırlıyoruz. Bu projeleri hazırlarken finansmanını da hazırlamalıyız. Şimdi yapacağımız bu işlerin finansmanı için çalışma başlatmamız lazım. Bakın bir müze için yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz. 23 bin metrekare üzerine Sultanşehir Kültür Adası ve Sinema Tarihi Müzesini yapıyoruz. Hem yerli hem de yabancı turistlerin gelebileceği bir alan oluşturuyoruz. Bu proje bitti şimdi ihaleye çıkıyoruz. Yaklaşık 350-400 milyon TL’lik bir projeden bahsediyoruz. Anadolu Selçukluları ve Osmanlı’dan izler taşıyan bir mimarisi olacak. 13 bin metrekarelik yeşil alanı ve çocuk oyun alanlarıyla da çok güzel bir yer olacak. Bu eserle inşallah Sultangazi dışarıya açılacak.”
“Bugüne kadar olduğunuz gibi bundan sonra da yanımızda olacağınıza inanıyorum”
Sultangazi’yi yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edeceği bir yer haline getireceklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Şehir Ormanları içerisinde çok önemli bir alanımız var. Sultangazi’de Mağlova ve Güzelce kemerlerimiz ve ormanlarımız var. Bu alanda Bakanlık tarafından onaylanan bir Ekoturizm projemiz var. Burada doğa ile iç içe olabilecek ve bütün İstanbul’a hitap edebilecek yaşam alanları oluşturacağız. Göletin ve ormanın içerisinde yürüyebileceksiniz. Mağlova Kemeri’nden Güzelce Kemeri’ne yaklaşık 7 kilometrelik yürüyüş hattında çeşitli aktivitelerle bir gün boyunca zaman geçirebileceksiniz. Bu projelerimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Şu anda Sultangazi Belediyesi’nin 1,5-2 milyar TL değerinde mülkü var. Bakın biz geldiğimizde Sultangazi Belediyesi’nin böyle bir mülkü yoktu. Bu mülkleri şehre hizmet etmek için, çocuklarımıza gençlerimize hizmet etmek için kullanacağız. Çünkü bu mülkleri bu zamanlar için edindik. Şimdi bu görmüş olduğunuz projeleri gerçekleştirmek için bu mülklerden bazıları için satış işlemi başlatıyoruz. Ama bu eserleri Sultangazi’ye kazandırdığımızda Sultanşehir’i farklı anlatacağız. Bu gayreti ortaya koyarken her zaman sizin desteğinizi yanımızda hissettik. Gayretle çalışmaya devam edeceğiz ama şunu bilin ki, dürüst ve adaletli olacağız. Şehrin 15 mahallesine eşit hizmet götüreceğiz. Bugüne kadar olduğunuz gibi bundan sonra da yanımızda olacağınıza inanıyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
Programda Filistin için yapılan duanın ardından standlar gezildi. Daha sonra kuymak kazanının başına geçen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, misafirlere Trabzon’un meşhur lezzeti olan kuymak ikram etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.